OBVESTILA

25. 9. 2024
OBVESTILO – TRŽNI INŠPEKTORJI NA TERENU

Tržni inšpektorat v teh dneh poostreno izvaja kontrole na območju Občine Šentjernej in okolice, zato bodite previdni in preverite, če imate urejeno vso dokumentacijo.

 

Pooblastila  tržnega inšpektorja so zelo široka, ima pravico pregledati vaše blago, poslovne knjige, poslovne prostore in opremo s katero opravljate svojo dejavnost. Tržni inšpektorat je pristojen je za nadzor spoštovanja predpisov z različnih področij, med drugim varstva potrošnikov, nepoštenih poslovnih praks v odnosu do potrošnikov, uporabe nepoštenih pogodbenih pogojev, obrtne dejavnosti, trgovine, nepremičninskega posredovanja, gostinstva in turizma, avtorskih in sorodnih pravic, potrošniškega kreditiranja in uporabe slovenskega jezika. Na tehničnem področju pa je pristojen za nadzor skladnosti proizvodov na trgu z vidika splošne varnosti proizvodov ter, na primer, varnosti električne opreme, gradbenih proizvodov, strojev in osebne varovalne opreme.

 

Področja, ki se največkrat preverjajo:

  1. ali se dejavnost opravlja brez predpisanega dovoljenja (kontrolira se tudi upoštevanje delovnega časa obrata in zaposlenih);
  2. ali prostori, v katerih se opravlja dejavnost, ali njihova oprema,  ustrezajo minimalnim tehničnim pogojem, ki so predpisani za to dejavnost;
  3. ali ima zavezanec vsa dovoljenja za opravljanje delavnosti in izdane potrebne odločbe pristojnega upravnega organa o izpolnjevanju z zakonom določenih pogojev za opravljanje dejavnosti – preverite, ali ste pridobili obrtno dovoljenje (v kolikor se to za vašo dejavnost zahteva).

 

 

Vaš računovodski servis

© zaman d.o.o. 2016 | Vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti